Index Vakbarát Hírportál

Toronto botrányhős polgármestere népszerűbb, mint Obama

2013. november 23., szombat 13:15 | aznap frissítve

Ihat, drogozhat, ittasan vezethet, mégis többen elégedettek munkájával, mint Barack Obama amerikai elnökével, derült ki a botrányairól elhíresült Rob Ford torontói polgármesterről a torontói Forum Research közvéleménykutatásából.

A megkérdezettek 42 százaléka elégedett a polgármester munkájával, bár csak 33 százalék voksolna rá a következő választáson. Obama népszerűsége közben a valaha mért legmélyebbre zuhant, csak 37 százalék amerikai gondolja azt, hogy jól csinálja, amit csinál - írja a The Telegraph.

Fordnak 5 százalékponttal emelkedett a népszerűsége, de azért szépen lassan nő azoknak is a száma, akik szerint azért mégsem kéne a várost vezetnie, 10-ből 6 torontói szerint inkább le kéne mondania. Bejelentette, hogy indul a jövőre esedékes polgármester-választáson, , annak ellenére, hogy a héten szinte minden jogkörétől megfosztották a városi tanács ülésén, ahol a politikus nagy zúgolódás közepette fellökött egy tanácsost.

Rob Ford egy korábbi videó miatt tavasszal kénytelen volt elismerni, hogy keményen iszik és cracket szív . A Toronto Star még azt is megírta róla, hogy a barátai terítik a drogot a városi vezetők között. Ezután egy izgalmas felvétel is előkerült: egy videón őrjöngve tervezgeti, hogy fogja péppé verni egy eddig nem azonosított ellenségét. A mobiltelefonnal készült felvételen a polgármester nagy beleéléssel vázolja egy elképzelt ketrecharc kimenetelét.  

Rob Ford a videó nyilvánosságra kerülése után azonnal bocsánatot kért: „Megint csak azt kell mondanom: követtem el hibákat. Láttam a videót, rendkívül kínos. Az egész világ látni fogja. De tudja mit? Hadd lássák.”

Rovatok