Index Vakbarát Hírportál

Ráborult a daru az épülő stadionra

2013. november 27., szerda 17:53

Három munkás halt meg szerdán Sao Paulóban, a készülő Arena Corinthians stadionban, amikor az egyik daru eldőlt, és magával sodorta a lelátó egy részét is – írja a BBC. A baleset helyi idő szerint dél körül történt, a legnagyobb brazil lap, a Globo szerint az már biztos, hogy az egyik halott a daru kezelője volt, egy másik munkást pedig a mintegy 500 tonnás betonszerkezet temette maga alá. A harmadik munkás a baleset következtében kialakult pánikban vesztette életét: a stadionon kívül törte össze az általa vezetett teherautót.

A Guardian helyszíni információi szerint egyébként a daru csak azért nem ölt meg sokkal több embert, mert épp ebédidőben roppant meg, amikor  munkások többsége elhagyta a munkaterületet. A tűzoltóság és a kivitelező cég azonnal evakuáltak mindenkit, és megkezdték annak vizsgálatát, hogy a stadion más részein is fennáll-e a balesetveszély.

A brazíliai vb előkészületeivel kapcsolatban szinte minden héten kipattan valami botrány, a júniusi gigatüntetéseket is részben a stadionépítések körüli óriási korrupció miatti felháborodás fűtötte.

Egyébként a vb megnyitóját pont a legnagyobb paulista (azaz Sao Pauló-i – érdemes a vb közeledtével elkezdeni az ismerkedést a legfontosabb brazil kifejezésekkel) focicsapatnak szánt új stadionba tervezték. Az előkészületekkel elégedetlen FIFA előírásai szerint decemberre elvileg mind a 12 stadionnak készen kéne állnia, a baleset előtt 94 százalékos készültségi állapotban lévő Arena Corinthiansnak erre még négy napja van.

Rovatok