Index Vakbarát Hírportál

Orbánnak ilyen még nincs

2013. november 30., szombat 11:59

Helló, kínai barátaim!

Ez volt David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnökének első posztja mandarin nyelven, Kína legnépszerűbb mikroblogján, a Weibo-n. A mikroblognak több mint 300 millió regisztrált felhasználója van, és ezzel a Twitter egyik legnagyobb vetélytársa. Regisztrációja a Weibo-n a jövőheti kínai látogatását előzte meg, írja a theguardian.com.

Az első posztban Cameron mandarin és angol nyelven arról ír, hogy nagyon örül, hogy regisztrált a weibo-n, mindenkit üdvözöl és alig várja a közelgő kínai látogatását. Cameronnak egyébként több mint félmillió követője van a Twitteren, most több mint negyvenezer követője lett a Weibo-n a regisztrációja utáni első nyolc órában. Első posztját pedig több mint hárommilliószor látogatták ebben az időszakban. 

Második posztjában pedig arról írt, hogy mennyire élvezte a londoni Victoria & Albert múzeum kiállítását, ahol híres kínai festményeket nézett meg. 

Magyarország miniszterelnöke is aktív mikroblogger volt: elsők között volt Magyarországon, aki a Tumblr nevű mikroblogon regisztrált. Hogy a magyar kormány által hangoztatott keleti nyitást tervezik-e kiegészíteni ilyen elemekkel is, arról egyelőre nem tudunk, de elsők között leszünk, akik beszámolnak majd Szijjártó Péter, vagy Orbán Viktor regisztrációjáról a Weibo-n. 

Rovatok