Index Vakbarát Hírportál

Iránban nem tréfál az erkölcsrendészet

2013. december 3., kedd 19:54

A forradalmi gárda és az erkölcsrendészet letartóztatott egy iráni rappert. Amir Tatalou népszerű underground zenész, pop, R&B és rap hatásokkal, a Facebookon több mint 550 ezer követője van. Az erkölcsrendőrség illegális műholdcsatornákkal való együttműködéssel vádolja.

„A kulturális minisztérium és az állami televízió megfelelő lehetőséget biztosít a művészeknek, hogy bemutassák munkásságukat, az illegalitásban tevékenykedőknek törvényes keretek között kellene folytatniuk a munkájukat” – mondta a konzervatív iszlám morált fegyverekkel védő testület vezetője.

Iránban csak állami TV-csatornák működhetnek hivatalosan, de a cenzúra kijátszására több fárszi nyelvű csatorna sugározza az adását külföldről. Több zenei és videócsatorna Los Angelesben működik, ahol nagy a perzsa közösség – írja a Guardian.

Ezzel egyidőben arról érkeztek hírek, hogy egy technológiai hírekkel foglalkozó honlap legalább hét alkalmazottját is letartóztatták, szintén a forradalmi gárda tagjai. A Narenji szabadon lévő munkatársainak fogalmuk sincs a letartóztatások okáról, azt sem tudják, hol tartják fogságban kollégáikat. „Amíg nem kapunk tájékoztatást munkatársaink hollétéről, felfüggesztjük a honlap működését” – jelenleg ennyi olvasható az oldalon.

Rovatok