Index Vakbarát Hírportál

Megütheted a főnyereményt, ha pincér vagy

2013. december 5., csütörtök 12:54

Több ezer dolláros borravalókat osztogat egy titokzatos csoport amerikai városokban. A nagylelkű borravalócsászár tipsforjesus – borravaló Jézusnak – néven egy Instagram-profilra tölti fel a hatalmas borravalókat is mutató éttermi számlákról készült képeket, írja több amerikai lap.

A titokzatos adakozók október óta munkálkodnak Los Angelesben és San Franciscóban, de állítólag Chicagóban is feltűntek már. Nemrég a Los Angeles-i Hungry Cat étteremben hagyott 1000 dolláros borravalót egy 266 dolláros számlára egy csoport férfi, tipsforjesus felirattal.

Az egyik meglepett étterem vezetője szerint két férfi ült annál az asztalnál, ahonnan az 1500 dolláros borravaló érkezett. Az étteremvezető először visszavitte nekik a blokkot, amire ráírták, hogy mennyi borravalót szánnak a pincérnek, de a férfiak azt mondták: nem történt tévedés, ennyit szeretnének adni.

A University of Notre Dame bárjában még szerencsésebbek voltak a pincérek, ők tízezer dollárt kaptak egy csoport férfitól. „Ez nagyon jó érzés. Végre úgy érzed, hogy az emberek észreveszik, hogy mennyire keményen dolgozol” – mondta az egyikük, és hozzátette, hogy mindegyiküknek van diákhitele, szóval nagyon jól jön a pénz.

Rovatok