Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozva verte feleségét egy brit lord

2013. december 9., hétfő 23:29

Nagy-Britannia egyik legnagyobb nemesi családjának tagja, Lord Edward Alexander Somerset beismerte, hogy házassága 22 éve során többször is durván megverte feleségét, Lady Caroline-t. Beaufort hercegének fia többek között rúgott, harapott és hajat tépett, amivel társának komoly sérüléseket, horzsolásokat, ujjának kificamodását okozta.

Gyakran részegen vagy bedrogozva támadt a nejére. A becslések szerint 135 millió fontos vagyonnal rendelkező apja megpróbálta elsimítani az ügyet, és arra kérte idősebb fiát, Worchester őrgrófját, hogy találkozzon Calorine unokatestvérével és ajánljon fel pénzt, hogy ejtsék a vádakat.

Úgy tűnik a bántalmazott nő családja nem hajlott az alkura, és a hírek szerint Mark Horton bíró börtönbüntetést is kiszabhat az agresszív férfire. Azt is fontolóra vette, hogy távoltartási rendelettel védje meg a nőt Somersettől. A férfi legfeljebb öt évet kaphat.

A nemesi család a Gloucestershire környékén található gyönyörű Badminton birtok tuilajdonosa. A hercegi címet 1682-ben II. Károly angol király adta Henry Somersetnek, Worcester harmadik őrgrófjának. A család apai ágon a francia Plantagenet-dinasztia leszármazottja. A vádlott Lord Somerset feleségével egy 18. századi házban lakott, a birtok és a nemesi címek várományosa a legidősebb testvére, a hatvenéves Henry John Fitzroy.

Rovatok