Index Vakbarát Hírportál

Extra díjat számít fel a kávézó a bunkóságért

2013. december 13., péntek 08:26

A BBC csütörtöki tudósítása szerint vitát váltott ki Franciaországban a nizzai Petite Syrah kávézó döntése, miszerint hét euróba (2100 forintba) kerül, ha valaki „egy kávét” kér, de az „egy kávét, lesz szíves!”-ért 4,25 eurót (1300 forintot), a „jó napot, egy kávét szeretnék kérni!”-ért pedig már csak 1,40-et – 450 forintot – számolnak fel. Az udvariassági árfekvés nem kamu, a Twitteren fent is van az árlap

A tulajdonos, Fabrice Pepino szerint az egész csak egy viccnek indult, de a vendégek vették az üzenetet, és az intézkedés óta a hangulat sokkal jobbá vált. Pepino elismerte azt, hogy a francia pincérek néha nagyon udvariatlanok tudnak lenni, de felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a fordítottja is igaz.

A kávézótulajdonos nevetett a hirtelen jött hírnéven, mivel három éve próbálkoznak jó ételekkel és minőségi borokkal csábítgatni a vendégeket, „erre néhány táblára firkantott szóval lettünk híresek”. Így megy ez.

Udvariassági árkülönbözet egyébként már Magyarországon is van: a Hivatal nevű budapesti helyen az „egy sör lesz!” többe kerül, mint az „egy sört kérek!”, de ha ön is találkozott hasonló árképzéssel, erre a címre nyugodtan megírhatja nekünk!

Rovatok