Index Vakbarát Hírportál

Forró képekkel kampányolnak a melegekért

2013. december 13., péntek 15:17

Gay for a Day címen hirdettek kampányt az indiai melegek és jogvédők, miután a Legfelsőbb Bíróság a héten újabb lépést tett az LMBTQ emberek kriminalizálásáért, írja a Time. A Gay for a Day projektben az egyetlen feladat megcsókolni azonos nemű barátainkat, és az erről készült képet megosztani a Facebookon vagy Twitteren. Aki ennél többet akar tenni és Indiában van, az az utcára is kivonul – a héten már több százan tüntettek.

Az indiai Legfelsőbb Bíróság szerdán döntött arról, hogy visszaállítja a melegekre vonatkozó archaikus gyarmati törvényt. Új-Delhiben ezután nemcsak LMBTQ közösségek, de heteroszexuálisok is utcára vonultak. Sokan demonstráltak a helyi egyetemisták közül is, szerintük az ügy elsősorban a demokráciáról szól, és csak másodsorban a homoszexuálisokról. Egy aktivista a Time-nak kijelentette: hiába az új szabály, az elmúlt évtizedben elért eredményeiket ez már nem törölheti el; azt pedig főleg nem, amit 2009 óta elértek. A Delhi Legfelsőbb Bíróság 2009-ben dekriminalizálta a homoszexualitást.

A német GQ magazin egyébként szintén éppen a héten indított egy csókolózós fotókampányt: a Mundpropagandában hetero hírességek smárolnak egymással, hogy hirdessék a toleranciát és tiltakozzanak a diszkrimináció ellen.

Rovatok