Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolnak egy diáklányt

2013. december 15., vasárnap 16:12 | aznap frissítve

Bíróságon végezheti egy olaszországi diáklány, aki egy tüntetésen megpróbálta megcsókolni a tüntetést biztosító rendőrök egyikét, aztán nyalogatni kezdte annak sisakját.

A vád: szexuális zaklatás, írja a Russia Today. Az eset Észak-Olaszországban történt, egy vasúti beruházás elleni tüntetésen. Sokak szerint a 20 éves diáklány a csókkal azt szerette volna üzenni, hogy ez egy békés demonstráció, nincs szükség a rohamrendőrök erőszakos fellépésére. Ő azt mondja, csak egyik társát védte.

A fotó pillanatok alatt elterjedt az Interneten, így hamar eljutott a olasz rendőrök egyesületéhez is, akik a fotó alapján a bírósághoz fordultak, mert szerintük ez kimeríti a szexuális zaklatás kategóriáját: „Szexuális zaklatással vádoljuk a lányt és azzal, hogy inzultált egy hivatalos személyt” – mondta a szervezet főtitkára.

Szerinte ha az eset fordítva történik, azaz a rendőr csókolja meg a lányt, „kitört volna a harmadik világháború”, és felteszik a kérdést, miért kellene nekik tolerálniuk ezt. Úgy véli, ez egyáltalán nem a béke jele volt, sokkal inkább egy szándékos provokáció: „A csók alapvetően egy pozitív dolog, de e között a két ember között, ebben a szituációban leginkább tiszteletlenség volt.”

A lány azt nyilatkozta, hogy kiborult a rendőrökön, mert az egyik társát megverték, és azt gondolta, hogy egy csók után csak nem fognak ütni. 

Rovatok