Index Vakbarát Hírportál

Már a Harvardot is bombával fenyegetik

2013. december 18., szerda 15:09 | aznap frissítve

A húszéves Eldo Kim pszichológushallgató a Harvard Egyetemen. Hétfőn két irodistának és az iskolaújságnak is emailt küldött, hogy bombára figyelmeztesse őket. A diák a nevét nem vállalva állította, hogy a kampusz körül és az egyik kollégiumban is bombákat rejtettek el. Pontosan megnevezte a helyszíneket, és figyelmeztette a címzetteket, hogy siessenek, különben késő lesz, írja a Telegraph.

Elérte a célját: az egyetem négy épületét lezárták, a záróvizsgákat elhalasztották. Több száz diákot menekítettek ki percek alatt, akik azután a havas udvaron vagy a közeli kocsmákban várhatták, hogy a hatóságok órákon át keressék a bombákat.

Az egyetem állítása szerint sejtette, hogy hoaxról van szó, az épületeket csak a biztonság kedvéért ürítették ki. Azt is hozzátették, hogy a kamu bombariadó meglepő húzás Amerika egyik legjobb egyetemének diákjától.

A lebukott diák utólag beismerte tettét. Ennek ellenére valószínűleg megbüntetik, tárgyalása szerdán kezdődött. Eldo Kim akár öt év börtönt és 250 ezer dollár büntetést is kaphat.

Rovatok