Index Vakbarát Hírportál

Egy kutyát nem kezeltek volna így

2013. december 24., kedd 10:18

Kétszer is hazaküldték a kórházból azt a skót nőt, aki végül belehalt abba, hogy félrediagnosztizálták a vérrögét – írja a Daily Mail. A 77 éves Jean Grahamnek több óra várakozás után azt mondták, hogy nincs komoly problémája, csak összeszedett egy vírust.

A nő először egyszerűen rosszul érezte magát. Amikor erős hasmenése lett, mentőt hívtak, de öt órába telt, mire a kórházban ránézett egy orvos. Végül hazaküldték, majd pár nap múlva újra bekerült, miután véres lett a széklete. Újabb öt óra várakozás után annyit mondtak neki, hogy igyon sok folyadékot.

Másnap az idős nő már egyáltalán nem érezte a lábát. Megint mentőt hívtak, ezúttal az orvosok is belátták, hogy nem lehet hazaküldeni. Egy vérrögöt találtak a beleiben, de már nagyon legyengült, mire kezelni kezdték, a műtétet nem élte túl.

„Egy kutyát nem kezeltek volna így. Teljesen elhagyatva éreztük magunkat, nem szabadott volna hazaküldeniük. Senkivel nem szabadna, hogy ez megtörténjen” – mondta George Andrews, az idős nő élettársa.

Az egészségügyi ellátó szóvivője elmondta: teljes mértékben elfogadják, hogy le kell vonniuk a tanulságokat a történtekből. Az idős nőt valószínűleg azért váratták órákon át, mert hétvégén került a kórházba, amikor a skót kórházak bent levő személyzete kevesebb, mint harmadára csökken.

Rovatok