Index Vakbarát Hírportál

Még most is az NSA-nek dolgozom

2013. december 24., kedd 10:56

Edward Snowden úgy érzi, teljesítette küldetését – írja az NSA-munkatársból lett szivárogtatóról a Washington Post. Snowden egy évre kapott ideiglenes menedékjogot Oroszországban, pontos tartózkodási helye ismeretlen.

„Győztem, minden megvalósult, amit el szerettem volna érni. Nem megváltoztatni akartam a társadalmat, csak esélyt teremteni, hogy eldöntse, szeretne-e megváltozni, hogy az emberek beleszólhassanak, hogy kormányozzák őket” – mondta Snowden.

Edward Snowden mielőtt Moszkvába repült volna idén júniusban, még hongkongi tartózkodása során kezdett a titkos amerikai adatgyűjtési módszerekről információkat kiszivárogtatni a sajtónak, így a The Guardian című brit és a The Washington Post című amerikai napilapnak is.

Az Egyesült Államokban súlyos törvénysértésekkel megvádolt és útlevelétől megfosztott Snowden amerikai férfi azt mondta a The Washington Postnak, hogy nem kötelezte el magát egyetlen államnak, így Oroszországnak sem.

„Nincs kapcsolatom az orosz kormányzattal. Nem kötöttem velük semmilyen megállapodást” – nyilatkozta. Snowden azt is elmondta, hogy még mindig az NSA-nek dolgozik, csak ezt az NSA nem veszi észre: „Nem ellenük dolgozom, csak szeretném jobbá tenni a hivatalt” – mondta.

Rovatok