Index Vakbarát Hírportál

Nyomdahiba miatt nem kap 28 milliót

2013. december 26., csütörtök 10:39

80 ezer fontot, azaz 28 millió forintot nyert kaparós sorsjegyen egy 75 éves prosztatarákban szenvedő angol nyugdíjas, legalábbis ezt hitte, amíg egy nyomdahibára hivatkozva el nem utasították a nyeremény-igényét.

Tom Gray a Daily Mail szerint nyugdíjas gázszerelő, akinél októberben prosztatarákot diagnosztizáltak. A nyereményt gyerekeire és unokáira szerette volna költeni, de amikor be szerette volna váltani a sorsjegyet, azt mondták, hogy csak 2 fontot, azaz 700 forintot nyert.

A főnyereményhez az kellett volna, hogy a dobókockán ugyanannyi pötty legyen. Gray sorsjegyén mindkettőn négy volt, de a cég szerint ez csak nyomdahiba: az egyik ábrán az ötödik nem látszott. A 700 forintot egy másik rubrikában nyerte, ugyanazon a sorsjegyen.

A sorsjegyet Gray lánya vette egy Tescóban a lakhelyük közelében. A nő igazságtalannak tartja a történteket: „Az apám már eltervezte, hogy mi mindent venne a gyerekeknek a pénzből, ezért most nagyon rosszul érzi magát. Ha nyomdahiba történt, akkor az mégis kinek a hibája?” – nyilatkozta. Az is tervbe volt véve, hogy a nyereményből a nő jelzáloghitelét is visszafizetik.

A sorsjegyeket szeptember óta lehet megvásárolni, a forgalmazó cég szerint még senki nem panaszkodott. A szóvivő szerint ha beküldik nekik a sorsjegyet, meg fogják vizsgálni az ügyet. Eddig öten nyerték meg a 28 milliós fődíjat – Tom Gray esetét nem számítva.

Rovatok