Index Vakbarát Hírportál

Egymillió dollárt talált a földön egy utcaseprő

2013. december 29., vasárnap 20:00

Egymillió dolláros sorsjegyet talált az utcán a falevelek között egy utcaseprő miközben a tavalyi Sandy hurrikán után takarított Long Islanden. Marvin Martineznek egy évet kellett várnia a nyeremény átvételéig, hogy bebizonyosodjon, senki másnak nem kell a pénz, írja a New York Post.

"A munkatársam éppen összefújta a leveleket én pedig elkezdtem összeszedni őket, amikor észrevettem a sorsjegyet a nedves levelek között. Még mindig nem tudom, miért hajoltam le érte" - mondta a New York Postnak Martinez. "Akárki is dobta el, valószínűleg nem vette észre, hogy nyert" - tette hozzá.

Martinez hazavitte a sorsjegyet és megmutatta az anyukájának, aki nem hitte el, hogy a fia ilyen szerencsés. "A jegy nagyon el volt ázva, alig látszottak rajta a betűk, ezért kitettem száradni egy lámpa alá" - mondta. 

A 27 éves utcaseprő a kiszáradt jegyet bevitte a New York-i szerencsejáték vállalat irodájába, ahol rengeteg kérdést tettek fel neki és azt mondták, nyomozást indítanak az ügyben, hogy kiderítsék, becsületes úton jutott-e a nyertes szelvényhez.

Már egészen el is feledkezett az egészről, amikor múlt héten felhívták a szerncsejáték vállalattól és közölték vele a jó hírt: mivel az elmúlt egy évben senki más nem jelentkezett a nyereményért, az övé lesz az egymillió dollár.

Martinez, aki a múlt hónapban megházasodott de még mindig az anyja házában él, úgy tervezi, a nyereményből vesz egy lakást magának és a feleségének, illetve segít az anyjának megjavítani a saját házát, amelyet a Sandy hurrikán megtépázott. Az utcaseprő ezeken kívül nem tervez különösebb beruházásokat, sőt, ezt is kijelentette, hogy ezentúl is heti hat napot dolgozni fog. 

Rovatok