Index Vakbarát Hírportál

Putyin kétféle újévi beszédet mondott

2013. december 31., kedd 15:40 | aznap frissítve

„Oroszország egészen addig küzdeni fog a terroristák ellen, amíg meg nem semmisíti őket” – mondta az orosz államfő Habarovszkban.

Vlagyimir Putyin a távol-keleti városba utazott, és onnan közvetítette a tévé az elnök szokásos újévi köszöntő beszédét. Putyin azt mondta, hogy az elmúlt évben Oroszországban problémákkal kellett szembenézni, és komoly megpróbáltatásokra kellett választ adni, közöttük a Volgográdban történt példa nélkül álló terrorakciók és méreteiben szintén példa nélkül álló távol-keleti természeti csapásokra.

A lenta.ru orosz internetes hír- és elemző portál felhívta a figyelmet, hogy az orosz Távol-Kelet egyes régióiban már sugárzott köszöntőjében Putyin nem említette a volgográdi merényleteket. A robbantásokra is kitérő, újabb elnöki tévébeszédet Habarovszkban rögzítették.

Közben a dagesztáni Bujnakszban megölték a városi ügyészség munkatársát, előző nap pedig két civil halt meg az észak-kaukázusi köztársaságban, Haszavjurt településen egy rendőrők elleni merényletben. A hétfői volgográdi robbantásnak pedig újabb súlyos sérültje halt meg, a két merénylet halálos áldozatainak száma így 34-re emelkedett, írja az MTI.

Rovatok