Index Vakbarát Hírportál

Boldogan úszkált, míg fel nem robbant

2014. január 1., szerda 15:34

Szomorú véget ért Tajvan partjainál annak a gigantikus gumikacsának az élete, amihez hasonlóak évek óta úszkálnak a világ legnagyobb kikötővárosaiban, írja a The Straits Times, Délkelet-Ázsia egyik legolvasottabb angol nyelvű hírportálja. A 18 méteres fürdőszobai játék Kellung kikötőjében köszöntötte volna a partra sereglett tömeggel az új évet, ám néhány órával a nagy buli előtt széthasadt, összeesett és csak egy nagy, sárga frizbi maradt belőle.

Kipukkadt a gigakacsa!

Ez a tajvani kacsa is azoknak a kultikus gumikacsáknak volt a másolata, amiket a holland városművész, Florentin Hofman szabadított rá a világ kikötővárosaira még 2007-ben. A gigakacsák az elmúlt 6 évben feltűntek többek között Osakában, Auckllandban Sydney-ben, a belgiumi Hasseltben, Hongkongban, Bakuban és Pittsburgh-ben is (sőt, idén ősszel a pekingi kacsa szóviccet is el lehetett sütni az egyikükkel).

A most kimúlt kacsa december 20 óta úszkált Keelung mólóinál. Szeptemberben és októberben Kaohsiung és Taoyuan kikötőjében is örülhettek hasonlónak a bámészkodók, bár az utóbbi helyen szintén kidurrant az ottani gigakacsa.

A gumikacsás szilveszteri buli szervezője, Huang Jing-tai közleményben kért bocsánatot a kabalaállat kidurranása miatt:

Szeretnénk elnézést kérni a gumikacsa rajongóitól. Az időjárás pont megfelelő volt, és egyelőre nem találtuk meg a probléma pontos okát. Meg fogjuk vizsgálni a kacsát, és kiderítjük, mi is történt pontosan.

Rovatok