Index Vakbarát Hírportál

Újságíró coming outolt egy képviselőt

2014. január 5., vasárnap 17:37 | aznap frissítve

Itay Hod amerikai újságíró Facebook-posztban coming outolt egy kongresszusi képviselőt. Aaron Schock a republikánus párt tagja, és igennel szavazott egy olyan törvényre, amivel az amerikai alkotmányba is bekerülne a melegházasság tilalma.

A legérdekesebb az egészben, hogy a posztban azt is leírja, miért döntött így. Azért, mert elege van belőle, hogy a média soha nem írná meg egyetlen politikusról sem, hogy meleg.

Itt van ez a szigorúan hipotetikus alaphelyzet

– kezdődik a poszt. Tegyük fel, csak a példa kedvéért, hogy van egy illinois-i republikánus képviselő, akiről egy jó hírnevű kollégádtól megtudod, hogy rajtakapták a zuhanyzóban egy másik férfival. Tegyük fel, hogy a TMZ-n korábban már videofelvételt is jelent meg róla, amint egy melegbárban bulizik.

Mit teszel, ha ugyanez az ember a képviselőházban gyakorlatilag az elképzelhető összes olyan törvényt megszavazta, ami a melegek jogait korlátozza, a katonaságról szóló Don't Ask Don't Telltől a házasságok el nem ismeréséről szóló törvényen át a melegházasság alkotmányos tiltásáig.

Komolyan hallgatni kell ilyenkor is?

Még egy kérdés: nem az lenne a kötelességünk, hogy leleplezzük a kétszínűségét?

Hod ezután belinkelt egy blogposztot,

aminek az a címe, hogy 2013 hét legmelegebb fotója Aaron Schock Instagramjáról, erre hivatkozva pedig megírta a hírt a Huffington Post, a Gawker és a Miami Herald is. 

Vasárnap délutánra Schock priváttá tette a fotókat az Instagramon, de a Huffington Postnak még nem sikerült elérnie.

Rovatok