Index Vakbarát Hírportál

Izraelben öt év jár a virtuális erőszakért

2014. január 7., kedd 09:35

Egy hétfő este elfogadott törvénymódosítás szerint ezentúl akár öt év börtönt is kaphat Izraelben az, aki a partneréről beleegyezése nélkül szexuális tartalmú felvételt tesz közzé az interneten.

Az új szabály értelmében öt évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, aki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén – írja az MTI.

A javaslatot harmincegyen támogatták, és senki sem szavazott ellene. Az ügy apropója az az eset, amikor egy férfi filmre vette szexuális aktusát élettársával, majd szakításuk után feltöltötte a Whatsup nevű alkalmazásra, és több ezer ismerősének továbbította.

Jogi beavatkozásra van szükség a „virtuális erőszak” rettenetes jelensége ellen – közölte a Jediót Ahronót című lappal Jifat Kariv, a Jes Atíd (Van Jövő) párt képviselőnője, aki a javaslatot benyújtotta. „Meg kell értenünk, hogy ezeknek a képeknek és videofelvételeknek a terjesztése nem valamiféle vicc, mert tönkretehetik egy ember életét, amikor szándékával szemben pornósztárrá változtatják" – tette hozzá a politikus.

Rovatok