Index Vakbarát Hírportál

Rodman Kim Dzsongun kórusának élére állt

2014. január 8., szerda 13:50 | aznap frissítve

Dennis Rodman volt NBA-játékos a Kim Dzsongun születésnapja alkalmából a Happy Birthday-t éneklő észak-koreaiak kórusának élére állt, írja a Reuters. A volt kosaras kedden azzal keltett felháborodást, hogy arra utalt, az Észak-Koreában fogvatartott koreai-amerikai állampolgár magának köszönheti sorsát.

Dennis Rodman Sings Happy Birthday To BFF Kim Jong-Un

„Elég szürreálisan indult" – mondta az énekről egy szemtanú, Simon Cockerell, aki szerint az egész nagyon szívből jött Rodman részéről. „Váratlan volt, és valószínűleg nem is megrendezett" - mondta. „Kim Dzsongun mosolygott, de nem úgy, mint aki számított rá."

Cockerell cége, a Koryo Tours turistákat vitt arra a bemutatómeccsre, amit a Rodman által meginvitált volt amerikai kosarasok, és az észak-koreai csapat között rendeznek. Rodman más volt NBA-játékosok és streeballosok társaságában hétfőn érkezett Phenjanba, hogy szerdán gálamérkőzést játsszon Kim Dzsongun születésnapján.

Rodman kedden élő adásban szólalkozott össze Chris Cuomóval, a CNN műsorvezetőjével, aki arra volt kíváncsi, megpróbálta-e latba vetni befolyását az Észak-Koreában több mint egy éve fogva tartott Kenneth Bae szabadon bocsátásának érdekében. Erre Rodman dühösen reagált.

A sportoló „életre szóló barátjának" nevezte Kim Dzsongunt, és úgy vélekedett, hogy látogatása „nagyszerű ötlet".

Az amerikai kormány korábban többször is elhatárolódott Dennis Rodman „kosárlabda-diplomáciájától". A játékos tavaly február óta negyedszer jár Phenjanban, ahol többször találkozott a kosárbolondnak mondott Kimmel.

Rovatok