Index Vakbarát Hírportál

Amerikai új évi fogadalom: több füvezés

2014. január 9., csütörtök 22:21

Az amerikai Coalition Against Drug Abuse drogfüggőség ellen küzdő szervezet kutatása szerint egyre több ember használja a közösségi médiát arra, hogy még több droghasználatról szóló új évi fogadalmat tegyen

Adataik alapján 2013-as mérésük óta 71 százalékkal többen fogadtak meg füvezéshez kapcsolódó célokat a tavalyi évhez képest. Az eredmények egymillió Twitteren elküldött üzenet elemzéséből származnak. Az egész világot figyelték, így azért annyira nem nagy a minta. Joseph Rearick, a szervezet vezetője szerint meglepődtek az adatokon. A drogokkal, alkohollal és dohányzással kapcsolatos fogadalmakhoz olyan hashtagek kapcsolódtak, mint „rágyújtani egyre", „whiskey”, „vodka”, „bourbon”. 

A marihuána egyébként forró téma Amerikában, valószínűleg nem véletlenül árasztotta el a Twittert sem. Colorádóban pedig pár napja legálisan lehet fűhöz jutni, az első nap hatmillió dollárt hozott. Washingotnban hamarosan szintén hasonló boltok nyílhatnak. A Gallup októberi felmérése szerint az amerikaiak 58 százalékat támogatja a fű legalizálását.

Rovatok