Index Vakbarát Hírportál

Sorozatgyilkosság Sztavropolban

2014. január 9., csütörtök 09:24

Egy nap alatt négy helyen talált a rendőrség autókba rejtett holttesteket a dél-oroszországi Sztavropol körzetében. A 25-30 közötti férfiakat lelőtték.  Az egyik helyszínen pokolgép is robbant, amikor a rendőrök kiérkeztek, de senki sem sérült meg.

A rendőrség bizonyos abban, hogy a négy ügy kapcsolatban áll egymással. Az áldozatok taxisok voltak, egyikük bútorasztalosként is dolgozott. Mindannyiukkal Makarov típusú pisztollyal végeztek. Egyikükbe hat golyót eresztettek.

Miután az első autónál bomba robbant, a másik faluban talált, gyanúsan magányosan álló autóhoz már óvatosan közeledtek a rendőrök. Itt szintén egy halott volt az utastérben. Öt méterre a gépkocsitól itt is robbanószerkezetet találtak, ezt azonban robotokkal hatástalanították. Mindkét bomba körülbelül fél kilogramm trotilnak megfelelő robbanóerővel bírt. A semlegesített bomba fémrepeszekkel volt tele, a pusztítóbb hatás érdekében. Nem sokkal arrébb egy újabb Zsigulit találtak, szintén egy holttesttel. Minden áldozaton lőtt sebeket találtak.

A Sztavropoli Kerületben megemelték a biztonsági készültséget. A Kaukázustól északra fekvő terület szomszédos a Krasznodari Területtel, ahol a februárban az olimpiai játékoknak helyt adó Szocsi is fekszik.

A támadással három, 23-32 év közötti férfit keresnek, akik a szomszédos, észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföldről érkeztek.

Elfogtak egy sahidkát, vagy nem

Az NTV orosz csatorna úgy tudja, hogy a rendőrség a Sztavropoli Körzetben megállított egy helyközi buszjáratot, amelyen egy öngyilkos merényletre készülő nőt – oroszul sahidkát, amely az arabul mártírt jelentő szóból ered – fogtak el. A sahidkával állítólag egy kiskorú gyermek is volt. Az NTV információit nem erősítették meg a hatóságok.

Rovatok