Index Vakbarát Hírportál

Tinédzser fiú Pakisztán legújabb hőse

2014. január 9., csütörtök 21:37

Egy 14 éves fiú Pakisztán új hőse, aki élete árán állított meg egy öngyilkos merénylőt. A CNN szerint a tini hétfőn reggel éppen Khyber Pakhtunkhwa tartománybeli iskolájába tartott unokatestvérével, amikor megállította egy iskolai egyenruhába öltözött idegen.

A férfi megkérdezte, merre van az iskola, de Aitazaz Hassan Bangashnak ez azonnal gyanús lett. Felkapott egy követ, és ahogy a merénylő megpróbált belépni az épületbe, megdobta vele, majd rátámadt. Viszont miközben dulakodtak, a merénylő bepánikolt, és felrobbantotta magát is és a támadó tinit is. Mindketten meghaltak, ketten körülöttük megsérültek.

Hangu egy problémás terület Pakisztán törzsi területének határán. Gyakori itt az erőszakos összetűzés a siíta és szunnita muzulmánok között, emlékeztet a CNN.

Aitazaz unokatestvére, aki túlélte a támadást, azt mondta: „nagyszerű érzés volt megmenteni a több száz szunnita és siíta tanulót”.  Az önfeláldozó tinit posztumusz bátorságdíjjal tüntethetik ki a helyiek. Egyesek Malala Yousafzaihoz hasonlítják a fiút, mások szerint Aitazaz az aktivista lánynál is többet tett.

Rovatok