Index Vakbarát Hírportál

A leghülyébb pernek néz elébe a Nike

2014. január 12., vasárnap 12:59

Egy 26 éves portlandi strici 100 millió dollárra perli az amerikai Nike céget, amiért a cég nem figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a cipőjük veszélyes lehet, ha verésre használják, írja az oregonlive.com. Sirgiorgiro Clardy azt kifogásolja, hogy a Nike nem varr a cipőkbe egy címkét, ezzel az információval. Mindezt azután, hogy 100 évre ítélte a bíróság, amiért félholtra vert és taposott Jordanjével egy embert 2012 júniusában, mert az illető fizetés nélkül akart távozni az egyik prostituáltjától.

A megtaposott férfi arca súlyosan megsérült, több helyen össze kellett varrni, illetve plasztikai beavatkozást kellett alkalmazni az orrán. Clardy végül ki is rabolta a férfit. Ezért és egy 18 éves lány – akit prostitúcióra kényszerített – megveréséért is elítélte a bíróság.

Clardy kézzel írt beadványában azt írja, hogy a cég és annak vezetői nem figyelmeztetik megfelelően a vásárlókat, hogy a cipő halálos fegyver is lehet, és arra kéri a bírót, hogy kötelezze a céget a megfelelő címke elhelyezésére. Szerinte ha ezt nem mulasztotta volna el a cég, akkor nem kellett volna több embernek is fizikai és lelki sérüléseket elszenvednie.

Clardy a bíróságon többször rendezett jelenetet, és üvöltözött a bíróval és az ügyvédekkel. A pszichológus szerint a férfi antiszociális pszichopata, aki teljesen biztos, hogy további bűncselekményeket követne el, ha visszakerülne a társadalomba. 

A Nike a következő napokban megkapja hivatalosan is a per anyagát. Válaszolni, reagálni ezután lesz lehetősége. 

Rovatok