Index Vakbarát Hírportál

Kissé eltévesztették a repteret

2014. január 14., kedd 00:25

A Soutwest 4013-as járata Chicago - Midway Nemzetközi Repülőtérről Bransonba tartott, de a központi repülőtér helyett egy attól hét mérföldre északkeletre lévő kisebb repülőtéren, Taney Countyban landolt vasárnap, írja az MTI.

Bocs, ez egy másik város

A gép vasárnap késéssel szállt fel a chicagói reptérről, de az induláskor még semmilféle gond nem volt. Leszálláskor az egyik pilóta üdvözölte az utasokat abból az alkalomból, hogy Bransonba érkeztek, majd néhány perccel később bocsánatot kért.

A gépnek mintegy 150 méterrel a leszállópálya vége előtt sikerült megállnia. A járaton 124 utas és öt főnyi személyzet volt, senki nem sérült meg. A gép két pilótáját- felfüggesztették a repülőszolgálatból. Pedig tapasztaltnak számítanak, mindketten 13 éve repülnek. Mindesetre a kisebb repülőtér futópályája is elég hosszú ahhoz, hogy a gép hétfő délután ismét fel tudjon szállni. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálatot indított az ügyben.

Nem mondják el, mi történt

A pilóták nem voltak hajlandók nyilatkozni az incidens okáról. A légitársaság kárpótlásul 200 dolláros repülőjegy-utalványokat ajánlott fel az utasoknak.

Tavaly novemberben egy Boeing 747-es teherszállító gépnek az amerikai légierő McConnell bázisán kellett volna landolnia Wichitában, ehelyett egy onnan 15 kilométerre északra lévő polgári légikikötőben landolt. A gépen a két pilótán kívül senki nem tartózkodott.

A Southwest a világ legnagyobb fapados légitársasága, 1967. óta működik, flottája 582 gépből áll, ezek mindegyike a Boeing 737-es valamelyik variánsa. A társaság 89 helységbe közlekedtet járatokat, 2012-es árbevétele 17 milliárd dollár (nagyjából 3700 milliárd forint) volt, a 2012-es évet 623 millió dolláros (140 milliárd forintos) nyereséggel zárta.

Rovatok