Index Vakbarát Hírportál

Hollande nem látogathatja meg élettársát

2014. január 17., péntek 09:51

Az orvosok arra kérték Francois Hollande francia elnököt, ne látogassa meg múlt pénteken kórházba került élettársát, Valérie Trierweilert, mert fáradt, és teljes nyugalomra van szüksége – írja a Guardian.

A brit lap által még mindig first ladyként emlegetett Trierweiler kórházba kerülése óta először nyilatkozott a médiának, rádiós beszámolók szerint Hollande virágot és csokit küldött neki. A nőt állítólag elérő RTL rádió beszámolói szerint Hollande ugyan nem járt a kórházban múlt péntek óta, de Trierwiler nem szeretné, hogy azt higgyék, elhanyagolja őt, ezért közölte: az orvosok tiltották meg az elnök látogatását. Ugyanakkor a beszámolók szerint Hollande személyesen is felkereste élettársa ápolóit.

Valérie Trierweiler egészségi állapotáról annyit lehet tudni, hogy annyira fáradt, hogy fel sem tud kelni, alacsony a vérnyomása, és rendkívül rossz hangulatban van, ugyanakkor a korábbi hírekkel ellentétben nem kapott idegösszeomlást.

Az elnök nehézségei

Francois Hollande francia elnök az újévi sajtótájékoztatóján keveredett szerelmi botrányba. Hollande a gazdaságról, külpolitikáról és társadalmi kérdésekről is beszélt, de amikor szeretőjéről kérdezték, nem volt hajlandó válaszolni. A kérdést azzal ütötte el, hogy „mindenkinek lehetnek nehézségei”.

A botrányt a Closer robbantotta ki, ami egy hétoldalas, képes mellékletet hozott le a francia politikus Julie Gayet színésznővel folytatott viszonyáról. A heti bulvárlap szerint Hollande minden éjjel átmotorozik Párizson, hogy a szeretőjénél tölthesse az éjszakát. A viszonyról egyébként már hónapok óta pletykáltak. Hollande hivatalosan élettársával, Valerie Trierweiler újságíróval él azóta, hogy elhagyta a szocialista politikust, Ségolène Royalt, akitől négy gyereke is van.

A Hollande-dal hírbe hozott 41 éves színésznő, Julie Gayet csütörtökön pert indított a képeket közlő Closer ellen, mivel szerinte megsértették a magánszféráját. A színésznő 50 ezer eurót követel kártérítés gyanánt, további 4 ezret a jogi költségek fedezésére, továbbá azt, hogy a majdani ítéletet a magazin címlapján tegyék közzé.

Ugyan a köztársasági elnök is kilátásba helyezte, hogy pert indít a lap ellen, de kérdés, hogy milyen alapon. Hollande ugyanis egy állítást sem cáfolt a Closer hétoldalas, fényképekkel bőségesen illusztrált cikkéből.

Több tonna lószar

A Hollande félrelépésével kapcsolatos híresztelések egy aktivistát olyannyira feldühítettek, hogy nemcsak ellene, hanem az egész politikai rendszer ellen kikelt.  A férfi a Daily Mail szerint egy fehér kamionnal a francia Nemzetgyűlés épülete elé hajtott, majd lerakta a rakományát: több tonna lócitromot.

A kamion oldalára ez volt írva:

Le az egész politikai osztállyal! Éljen a hatodik köztársaság!

Szemtanúk beszámolói alapján a férfit elvitték a rendőrök, majd hozzáláttak a takarításnak.

Rovatok