Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták az eltűnt gyerek anyját

2014. január 18., szombat 11:43

Letartóztatták annak a hároméves fiúnak az anyját, akit szerda óta keresett a skót rendőrség és több száz önkéntes. A Guardian cikke szerint pénteken éjfél előtt megtalálták a gyerek holttestét egy bungalóban. Ez a kis ház az anya Rosdeep Kular testvérének a tulajdona (akárcsak a lakás, ahol a család él). A 33 éves, ötgyerekes anyát most kihallgatja a rendőrség.

A hatóságok korábban lezárták azt az Edinburgh közeli kis házat – és a környező erdőt is –, ahol a kisfiú holttestét megtalálták. A helyi rendőrség a lakosság eddigi munkáját megköszönte, mást nem közölt, és persze a reggelre meghirdetett további keresést lefújták.

Pénteken, miután a gyereket már 48 órája nem találták, a hatóságok jelezték, hogy Mikaeel Kulart valószínűleg elrabolták vagy bántalmazták. Éppen ezért a gyermek keresésével párhuzamosan megkezdődött egy bűnügyi vizsgálat is, elsősorban Edinburgh északi részén.

A fiút családja utoljára szerda este látta életben, amikor este kilenc körül lefektették aludni. Másnap reggel az anyja már nem találta a gyereket az ágyban, de szemtanúk látták Mikaeelt egy közeli utcán szaladni. Egyelőre nem tudni, pontosan mikor szökött meg a kisfiú, és hogyan jutott ki a társasház zárt főbejáratán.

A Guardian cikke szerint a család végig együttműködött a rendőrséggel a nyomozás során, Edinburgh lakossága pedig összefogva kereste a gyereket több napon keresztül. Mikaeel Kularért szombaton este nyilvános megemlékezést és misét tartanak a városban.

Rovatok