Index Vakbarát Hírportál

Már 2900 járatot töröltek az USA-ban

2014. január 21., kedd 20:29 | aznap frissítve

Ottani idő szerint kedd reggelre már 2900 repülőjáratot töröltek az Egyesült Államok keleti partvidékén, mert óriási hóvihar és lehűlés közeleg. A legtöbb járatot a Philadelphia International és a New York-i LaGuardia reptéren törölték.

Az évszak átlagához képest igen erős, 18-45 fokos lehűléssel érkezett a hideg kedden az Egyesült Államok keleti felébe.

A Businessweek.com azt írja, Washingtonban irodákat zártak be a hóvihar miatt, Delaware államban pedig már vészhelyzetet hirdettek ki, ahogy New Yorkban is, Philadelphiában pedig nem nyitnak ki az iskolák szerdán. Óránként több centi hó esik az érintett államokban. 

A Kanada felől érkezett hideg levegő miatt a hóréteg vastagsága az északkeleti partvidéktől az Appalache-hegységig elérheti a 8-30 centimétert. Az erős fagy a meteorológiai szolgálat szerint egy északról közeledő másik időjárási rendszer miatt a hét végéig is kitart majd. Az erős széllökésekkel érkező, Mississippi államig is lehatoló téli vihar miatt a levegő hőmérséklete egyes területeken -40 fok közelébe csökkenhet.

A meteorológusok több középnyugati államra kiterjedő figyelmeztetést adtak ki. Fokozott óvatosságra intették a Bostont, New Yorkot, Philadelphiát és Washingtont összekötő I-95-ös autópálya uralta közlekedési folyosón haladó gépkocsivezetőket is.

Rovatok