Index Vakbarát Hírportál

Tizenketten erőszakoltak meg egy nőt indiában

2014. január 23., csütörtök 13:28

Tizenkét férfi nyilvánosan erőszakolt meg egy húszéves nőt Indiában, írja a Guardian. Az erőszakot büntetésből követték el rajta: a Birbhum tartományban fekvő falu öregjeinek nem tetszett, hogy a lány egy másik faluba tartozó fiúval esett szerelembe, „engedély nélkül”.

A város vezetői először 50 ezer rúpia (180 ezer forint) pénzbünetést szabtak ki a lányra, ám amikor családja közölte, hogy nem fizetnek, akkor elrendelték a lány csoportos megerőszakolását.

A rendőrség már 11 támadót letartóztatott, köztük a falu vezetőjét. A lány még kórházban van, és úgy nyilatkozott: egy idő után már nem is tudta számolni, hány férfi erőszakolja meg őt.

Indiában az elmúlt időkben nagyon sok nőkkel szembeni csoportos nemi erőszak történik. Múlt héten egy 51 éves dán turistát legalább öt férfi erőszakolt meg. Egy 2012-es eset után, amikor egy 23 éves lányt csoportosan megerőszakoltak és megöltek, ezrek vonultak utcára szigorúbb törvényekért és jobb igazságszolgáltatásért tüntetni. Az ENSZ pedig felszólította Indiát, garantálja a nők biztonságát. Ám a Guardian szerint hiába szigorodtak a törvények, azóta sem javult a helyzet: az elmúlt hónapokban is sorra jönnek a hírek az újabb és újabb áldozatokról.

Rovatok