Index Vakbarát Hírportál

Buszba rejtve jöttek volna Magyarországra

2014. január 24., péntek 14:18

Egy román rendszámú turistabusz rejtett "zugaiban" elbújtatva próbáltak csütörtök este Magyarországra csempészni három szíriai, két iráni és egy iraki állampolgárt a nagylaki határátkelőhelyen – írta az MTI.

A román határrendészet pénteki közleménye szerint a Bukarestből indult és Rómába tartó turistabusz nem sokkal éjfél előtt érkezett a határátkelőhelyre. Az autóbuszon a két sofőr és az utaskísérő mellett 44 bejelentett utas utazott. A jármű tüzetesebb átvizsgálása során azonban további öt férfit és egy nőt találtak, akiket különböző "rejtett zugokban" bújtattak el az embercsempészek.

Amint a közleményhez mellékelt fényképeken is látható, az illegális utasok némelyikét a busz padlója alá fektették, de olyan utas is akadt, akinek a busz középső ajtaja mellett, illetve a sofőrülés mögött alakítottak ki helyet, amit a jármű kárpitjával gondosan beborítottak.

A csempészett személyek 20 és 28 év közöttiek. Az utaskísérő a határrendészeknek elismerte, hogy a be nem jelentett utasokat Ausztriában kellett volna átadniuk, és minden egyes átcsempészett személy után 200 eurót kaptak volna.

A buszban elbújtatott bevándorlók ellen illegális határátlépés miatt indul büntető eljárás, a két sofőrnek és az utaskísérőnek embercsempészet miatt kell felelnie a román hatóságok előtt.

Rovatok