Index Vakbarát Hírportál

Leégett egy kanadai idősotthon

2014. január 24., péntek 08:45

Legfrissebb információk szerint legvekevesebb öt ember meghalt a tűzben, ami csütörtök éjjel keletkezett egy kanadai idősotthonban, írja az MTI. Az épület teljesen leégett. Az otthon lakói közül legalább harmincan eltűntek.

Az 52 szobás idősotthon, egy 1500 lakosú kisvárosban, L'Isle-Verte-ben van, Quebec Citytől 225 kilométerre északkeletre. A faépületben több mint ötven idős ember élt, működött egy gyógyszertár, egy fodrászat. Néhány lakóját a tűzoltók kimentették, de sokuk sorsáról még órákkal a tűzvész után sem tudtak. Az eltűntek közül sokan kerekesszékesek, vagy járókerettel voltak kénytelenek járni. 

A lángok csütörtök éjjel fél egykor csaptak fel a háromszintes épület második emeletén. Egy szemközti épületben lakó szemtanú elmondása szerint az idősotthon egy második emeleti lakója szobája erkélyére menekült, de a tűz - részben a heves szél miatt - olyan heves volt, hogy nem tudták létráról megközelíteni a nőt, aki saját fia szeme láttára égett halálra.

A tűzoltók mínusz 22 fokos hidegben küszködtek a lángok ellen. Munkájukat a helyi lakosok igyekeztek segíteni. A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet.

Rovatok