Index Vakbarát Hírportál

Ujjak nélkül született, mégis ékszerész lett

2014. január 24., péntek 09:40

Annette Gabbedey annak ellenére lett sikeres ékszerész, hogy mindkét kezén ujjak nélkül született – írja a Hi.people.cn. 

Normális vagyok, nem tartom fogyatékkal élőnek magam. De persze jólesik, hogy az embereket lenyűgözi, hogy képes vagyok alkotni. Amikor megkérdezik, hogy boldogulok ujjak nélkül, azt szoktam mondani, hogy én meg azt nem értem, hogy ujjakkal hogy megy – csak útban lennének.

– nyilatkozta a 48 éves dél-angliai nő.

Annette Gabbedey elmondta: családja mindig bátorította, hogy álljon neki és oldja meg a feladatokat. Középiskolában és a főiskolán is ékszerésznek tanult, majd londoni mesterek mellé szegődött, majd Somersetbe költözött.

„Felfogás kérdése, hogy hogyan nézünk magunkra. Én így születtem, soha nem is tapasztaltam mást. Sok ember küzd kihívásokkal, az enyém azt hiszem, a kezem″ – mesélte magáról. „Az ízületeim és a kézfejem megvan, csak az ujjaim hiányoznak, sok mozdulatot el tudok végezni, és ügyesen meg tudok fogni kis tárgyakat″ – tette hozzá.

Gabbedey szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek már korán megtanulják: a világban rengeteg különféle ember él.  A legdrágább ékszer, amit valaha készített, egy 25 ezer fontot, azaz 9 millió forintot érő nyaklánc.

Rovatok