Index Vakbarát Hírportál

Hat gyereket ölt meg egy kézigránát

2014. január 26., vasárnap 17:18

Kézigránát ölt meg hat gyereket vasárnap Északnyugat-Pakisztánban, írja az MTI. A gyerekek egy mezőn játszottak, ott bukkantak a gránátra, és az felrobbant.

Mian Iftihár, Hangu város rendőrfőnöke elmondta, hogy az öt fiú és egy lány két családhoz tartozott, amelyek a közeli Orakzai törzsi régióból menekültek el. A terület közel húzódik az afgán határtérséghez, ami pakisztáni és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő iszlamista szélsőségesek otthona.

A hadsereg több offenzívát indított ez utóbbiak ellen, és az összecsapások sok civilt kényszerítettek menekülésre. Az elmúlt héten ezrek hagyták el az egyik törzsi területet, Észak-Vazirisztánt, miután a pakisztáni légierő csapásokat mért a vidékre.

Sok menekült kelt útra vasárnap is. Körülbelül 1500 család, 13 ezer ember távozott Mir Ali és Mirámsáh városból biztonságosabb helyekre, Bannu, Dera Iszmáil Hán és Pesavar környékére. A hatóságok szerint a legtöbben, nyolcezren Bannuba érkeztek, amely Észak-Vazirisztán határán fekszik.

Semmilyen katonai műveletet nem jeleztek a törzsi területeken, és nem kaptunk olyan utasítást sem, hogy otthonukat elhagyókat fogadjunk be

– mondta Arsad Hán, a katasztrófavédelmi hivatal vezetője.

Rovatok