Index Vakbarát Hírportál

Ne kérdezgess, mert kettétörlek!

2014. január 29., szerda 17:18

Keményen megfenyegette az amerikai NY1 riporterét Michael Grimm, New York-i republikánus képviselő, írja a Wire. A riporter Obama évértékelő beszéde után kérdezte a képviselőt egy kampányához kapcsolódó letartóztatás ügyében.

A képviselő először otthagyta a riportert, majd visszajött és mintha nem is vett volna tudomást a bekapcsolt kameráról, először azzal fenyegette, hogy kidobja az erkélyről, majd azzal, hogy kettétöri.

A kérdés egyébként Grimm volt barátnőjére vonatkozott, akit néhány hete azért tartóztattak le, mert megsértette a kampányfinanszírozási szabályozást, amikor arra próbált meg rávenni embereket, hogy támogassák Grimm kongresszusi kampányát. Az USA-ban hatályos törvények szerint ugyanis illegális valaki más nevében pénzzel támogatni egy politikai kampányt, ebben az esetben viszont így akarták túllépni a törvény által engedélyezett keretet.

Grimm később azt írta a Twitterén, hogy azért durvult be ennyire, mert az NY1 riporterének valójában szívességet tett azzal, hogy az évértékelőről beszélt, mert sietett valahova. A riporter ennek tudatában kérdezett rá a témára, amit nem beszéltek meg előre, írta a képviselő.

Rovatok