Index Vakbarát Hírportál

Kihallgatják Madeleine lehetséges elrablóit

2014. január 29., szerda 09:14 | aznap frissítve

A Sky News információ szerint megérkeztek Portugáliába azok a brit nyomozók, akik a hírek szerint konkrét gyanúsítottakat fognak kihallgatni Madeleine McCann eltűnése ügyében. A kihallgatásokat akár letartóztatások is követhetik, melyekkel lezárulna a közel hét évvel ezelőtt kezdődött történet.

2007-ben az akkor 3 éves Madeleine, két testvére és szülei a portugál tengerparton nyaraltak. A gyerekek lefektetése után a szülők a földszinti szobájuktól néhány méterre, egy szabadtéri étteremben vacsoráztak a barátaikkal. Az apa és az anya párszor benézett a gyerekekhez, hogy minden rendben van-e. Este tízkor az anya, Kate McCann nézett be hozzájuk, de ekkorra Madeleine eltűnt. 

A nyomozás során terelődött már a gyanú nemzetközi pedofilhálózatra és a McCann szülőkre is. Ez a vád hamar elhasalt, sőt, a szülők még kártérítésre is perelték az őket gyanúsító portugál nyomozót. A nyomozást időközben lezárták, de 2013 őszén új információk miatt újra megnyitották.

A mostani gyanú szerint a kislánnyal egy rablóbanda csinálhatott valamit. Tény ugyanis, hogy Madeleine eltűnésekor ez a banda garázdálkodott a környéken, és a mobiltelefon-adatokból az látszik, hogy szokatlanul sokat hívták egymást, miután a kislány eltűnését bejelentették. A Scotland Yard nyomozói a Guardian szerint sokat várnak a rablók kihallgatásától.

Rovatok