Index Vakbarát Hírportál

Maszturbálni tanítanak a francia iskolákban

2014. január 29., szerda 21:49 | aznap frissítve

Néhány francia általános iskolából akár a diákok fele is hiányzott múlt héten, mert a szülők tömegeit buzdították bojkottra smsben, írja az Independent. A gyerekek azért maradtak otthon, mert szüleiket arról értesítették sms-ben, hogy a tanárok genderelméleti órát terveznek bevezetni, amin még a négyéves gyerekeket is maszturbálni tanítanák.

A szélsőjobboldali kötődésű Egyenlőség és Megbékélés nevű szervezet később bevallotta, hogy ők küldték az üzeneteket. A csoport a francia szélsőjobboldali publicistához, Alain Soralhoz köthető, aki antifeminista és homofób nézeteiről híres.

Az Independent francia forrásokra hivatkozva azt írja, az sms-ek szövege így szólt:

2014 szeptemberétől a szexuális felvilágosítás demonstrációkkal együtt lesz része az általános iskolai oktatásnak.

Egy másik szerint pedig:

Az állam arra fogja tanítani a gyerekeinket, hogy nem fiúnak, vagy lánynak születtek, ahogy isten is akarja, hanem annak, amivé válni akarnak. Leszbikusok és melegek fogják szörnyű gondolatokkal teletömni a fejüket.

A Telegraph szerint a felhívás azokban a régiókban volt a legsikeresebb, ahol sok muszlim vallású bevándorló él. Az Independent szerint az állhat az ügy hátterében, hogy melegházasság ellen tüntetők rábukkantak a kormány egyik törvénytervezetére, amely az iskolai egyenlőséggel kapcsolatos. Az egyik tüntető, Farida Belghoul szerint a tervezet rejtett ideológiával rendelkezik.

Más források szerint a maszturbációról szóló pletykák jobboldali honlapokról erednek, amelyek azt állítják, hogy a francia kormány az Egészségügyi Világszervezet egy tanulmányából merítették az ötletet, amely arra buzdítja a gyerekeket, hogy maszturbáljanak.

A francia oktatásügyi minisztérium szerint a pletykák megalapozatlanok, és az indítványnak – amely még nem emelkedett törvényerőre – az egyetlen célja az egyenlőség és sokféleség elősegítése az iskolákban, ezért a szülőknek nem kell félniük az állami iskoláktól.

Rovatok