Index Vakbarát Hírportál

16 hónapig hánykolódott a tengeren

2014. január 31., péntek 15:02

12500 kilométert tett meg 16 hónap alatt állítása szerint az a férfi, akinek hajóját a Marshall-szigeteken sodorta partra a tenger – írja a Business Insider.

A férfi azt állítja, hogy Mexikóból indult útnak majdnem másfél éve El Salvador felé másodmagával, de utastársa hónapokkal ezelőtt meghalt.

„Az állapota nem jó, de javul. A hajó nagyon össze van karistolva, látszik, hogy jó ideje vízen van″ – mondta az AFP-nek egy a helyszínen dolgozó norvég antropológushallgató. Ola Fjeldstad szerint a férfin, akit José Ivannak hívnak és csak spanyolul tud, csak egy szakadt alsónadrág volt, amikor partot ért.

A férfi arról számolt be, hogy teknősöket és madarakat evett, és teknősvért ivott, amikor nem esett az eső. 2006-ban szintén két mexikói került be a hírekbe, akikre a közelben találtak kilenc hónappal azután, hogy cápavadász-expedícióra indultak.

Bár José Ivan már a szárazföldön van, a hazajutás nem indul egyszerűen: az állami légitársaság egyetlen gépét, ami le tud szállni a távoli szigeten, éppen javítják, a leghamarabb kedden tudnak majd érte menni. Addig is egy helyi család gondoskodik a férfiról.

Rovatok