Index Vakbarát Hírportál

Járhatatlanok a délvidéki utak

2014. január 31., péntek 15:22

Szinte Délvidék egészét megbénították a hóátfúvások. A reggelre járhatatlanná vált utakon a helyzet egyre romlik, a felborult kamionok és személygépkocsik miatt hosszú sorok és akár több órányi várakozás alakult ki több szakaszon is.

írja a delhir.info. A Bánságban 100 km/órás szeleket jeleznek előre, piros riasztás van érvényben.

Bánátban Nagybecskerek közelében sok autó vesztegel. A belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztálya szerint a munkagépek nehezen tudják megközelíteni a járműveket, mert kétméteres hótorlaszok is voltak, ezért gyalogosan igyekeznek segíteni az embereken.

Délvidéki hóhelyzet az autóúton

Magyarkanizsán a Szabadkai úton szivárog a gáz a fővezetéken történt repedés miatt. A rendőrség félpályás útlezárással biztosítja a terepet, amíg a gázszolgáltató a hiba elhárításán dolgozik.

Kamionok több helyen fordultak árokba: a Topolya-Szabadka és a Péterréve-Mohol közötti szakaszon is keresztbe fordult egy teherautó. 

Belgrád közelében sem jobb a helyzet, az autópályák is járhatatlanok, kilométeres sorok alakultak ki. A hókotrók munkáját nehezíti, mert a szél azonnal visszafújja a havat az utakra. Nagybecskereknél ötven autó rekedt az Újvidék felé vezető úton.

A katonaság is kivonult: a 333. gépesített zászlóalj 12 embert mentett ki a hó fogságából Nagybecskerek közelében, a Topolya-Verbász szakaszt tankkal takarítják. A tanítás több iskolában szünetel.

Rovatok