Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg a nap csodás megmenekülését

2014. január 31., péntek 20:03 | aznap frissítve

szlovákiából jelentjük. Néhány másodpercen múlt, hogy nem ment át egy vonat a sorompók közé rekedt kocsin, mutatott be gyomorszorító felvételt a szlovák Parameter. A vezetőt és utasát egy járókelő gyorsasága és lélekjelenléte mentette meg. Számításaink szerint 4 másodpercen múlt. 

(Számítási metódus: Mivel Facebook-oldalunkon is sokan szóvá tették, hogy valójában, hét, vagy esetleg nyolc másodperc telt el a menekülésig, röviden ismertetjük számítási módszerünket. Onnantól mértük az időt, hogy a gépjármű elfoglalta a szabályos pozíciót, és a sorompó is lecsukódott. Ettől a pillanattól négy másodpercre érkezik a vonat.

Pontosabb eredményt hozott volna, ha valaki a sín mellé fekszik (még biztonságos távolságra!), és figyeli, hogy a kocsi mikor hagyja el azt a zónát, ahonnan a vonat már épp nem súrolja a karosszériát. A számítás innen lett volna a legpontosabb. Ha tud olyan személyről, aki megfigyelte és mérte ezt a pozíciót, kérjük haladéktalanul jelentkezzen szerkesztőségünkben. Köszönjük.)

Rovatok