Index Vakbarát Hírportál

Amerika az ezer dolláros borravalók hazája

2014. február 1., szombat 10:56

1075 dolláros borravalót kapott egy kicsit kevesebb mint 30 dolláros számlára egy amerikai pincérnő Knoxwille-ben, írja a huffingtonpost.com. Mikor visszament az asztalhoz, ahol egy család vacsorázott, és meglátta a számlát - amire amerikában ráírják a borravaló összegét - írással az asztal felé fordítva, először azt gondolta, biztos nagyon keveset írtak rá. Rosszul gondolta.

Khadija Muhammad életében nem is érkezhetett jobbkor a borravaló: a szívinfarktus miatt kórházban fekvő édasanyja látogatásából munkába rohanő pincérnőnek a közüzemi számlák kifizetés is komoly gondot okozott. 

Nem ez az első ilyen eset. Januárban Nebraskában egy fiatal 18 éves pincérnő kapott egy hatezer dolláros borravalót, aminek köszönhetően folytathatta egyetemi tanulmányait, tavaly októberben pedig három fiatal fiú adott 200 dollár borravalót egy pincérlánynak, akinek a reakcióját le is filmezték

Több ezer dolláros borravalókat osztogat egy titokzatos csoport is amerikai városokban. A nagylelkű borravalócsászár tipsforjesus – borravaló Jézusnak – néven egy  Instagram-profilra  tölti fel a hatalmas borravalókat is mutató éttermi számlákról készült képeket.

A titokzatos adakozók október óta munkálkodnak Los Angelesben és San Franciscóban, de állítólag Chicagóban is feltűntek már. Nemrég a Los Angeles-i Hungry Cat étteremben hagyott 1000 dolláros borravalót egy 266 dolláros számlára egy csoport férfi, tipsforjesus felirattal.

Rovatok