Index Vakbarát Hírportál

Kinyírta volna szerelme apját, George Busht

2014. február 1., szombat 09:02

Egy töltött fegyverrel, egy machetével és egy flakon gázolajjal ült a kocsijában az a New York-i férfi, aki szerelmes a korábbi elnök George W. Bush idősebb lányába. Félő volt, hogy a 44 éves Benjamin Smith megtámadja az exelnököt, ezért leszerelte a rendőrség, miközben békésen várakozott Manhattenben, írja a Reuters.

Na jó, hogy békésen az túlzás. „Bush megkapja a magát” – üvöltözte, miközben elkapták. Közlése szerint Smith elvált, és már dolgozott kapcsolatán Barabara Bush-al. Igaz, George Bush anyját is Barbarának hívják, de a rendőrség szerint valószínű, hogy a férfi nem róla beszélt.

A mániákus szerelmest viszont saját anyja nyomta fel. Akkor értesítette a rendőrséget, amikor fiát nem találta otthon, csak a fegyverek hűlt helyét és egy üzenetet: „George Bushnak és a Pentagonnak fogok dolgozni. El kell pusztítanom a sárkányt, és akkor Barbara Bush az enyém lesz.

A hatóságok ezután a mobiltelefonja cellainformációi alapján találták meg Smith-t. Azt nem tudni, hogy Bush és családja hol volt péntek reggel, és azt sem, hogy a férfi miért éppen New Yorkban kereste őket. 

A Szövetségi törvény értelmében bűncselekménynek számít a mindenkori vagy a korábbi elnökök testi épségét veszélyeztetni vagy az elnököt megfélemlíteni. Mivel egyértelmű megfélemlítésről és veszélyről nem volt szó, egyelőre nem tudni, hogy elítéli-e Smith-t a bíróság.

Rovatok