Index Vakbarát Hírportál

Kéttornyos, százszobás hotelt építenének a Függősziklára

2014. február 3., hétfő 22:36

Romantikus piknikhelyszín, családi búvóhely, állandó esküvőfotó-háttér és a filmesek kedvelt háttere is az ausztráliai Hanging Rock, de ahogy sok más szuper helyet, a befektetők ezt is egy százszobás szállodával, apartmanokkal és két hatalmas fémtoronnyal tennék tökéletlenné. 

A sziklán már áll egy kávézó és egy látogatóközpont, és koncertezett már ott Bruce Springteen vagy Rod Stewart is. A Rollling Stones áprilisban jár majd arra. 1975-ben is forgatott filmet Peter Weir Joan Lindsay 1967-es Piknik a Hanging Rocknál című regényéből.

Az Independent cikke szerint a helyi Victoria megyei tanácsnak 8,5 millió ausztrál dollárt kellene fizetnie a szikla karbantartására, azaz a már ott álló épületek renoválására és a növényzet visszavágására, de ez valószínűleg nem fog sikerülni. A tanács kiadás helyett inkább profitként tekintene a magasba, ezért bátorítja a befektetőket.

Mivel a szállodaalapnak kiszemelt terület a környék egyetlen érintetlen része, a turisták mellett a zöldek is akcióba lendültek a megmentéséért. Eddig ötezer aláírás gyűjtött össze a Hanging Rock Akciócsoport, amely rendszeresen meetingezik és piknikezik a hatékony munka érdekében.

Rovatok