Index Vakbarát Hírportál

Puszi buktatta le az ékszertolvajt

2014. február 4., kedd 17:15

Otthonáig követett egy ékszerbolttulajdonost, majd megtámadta és megkötözte két francia tolvaj Párizsban tavaly. Miután egy székhez kötözték az 56 éves nőt, megfenyegették, hogy ha nem működik együtt velük, felgyújtják. A nő ezért megadta boltjában a széfek és a biztonsági rendszer kódjait, a húszéves bűnözők egyike pedig elviharzott és kipakolta a polcokat. Közben az eladó négy órán keresztül ült a székhez kötözve, amíg a tettestárs vigyázott rá.

A fiatal fiúnak azonban nagy volt a szíve, és mielőtt lelépett volna, bocsánatkérő puszit nyomott áldozata arcára, majd eloldozta. Ez lett a veszte, írja a Telegraph. A megkötözött nő arcán ragadt nyálnyomok ugyanis értékes DNS-bizonyítékot jelentettek a rendőrségnek. 

Miután a tolvajok elmenekültek, az eladónő rögtön értesítette a rendőrséget. Mintát vettek a nő arcáról, a DNS bekerült az adatbázisukba.  A Párizsban csak Pierre G néven ismert tolvajt hónapokkal később, más ügyek miatt kapták el, de a DNS alapján ezt az ügyet is rá tudták bizonyítani.

Rovatok