Index Vakbarát Hírportál

Vajon mi lehet a Loch Ness-i szörnnyel?

2014. február 7., péntek 20:53 | aznap frissítve

Az a helyzet, hogy a 2013-as év úgy telt el, hogy egyáltalán nem látta senki a Loch Ness-i szörnyet. Függetlenül attól, hogy Nessie létezik-e vagy sem, valljuk be, ez elég aggasztó. 

A The Scotsman című lap szerint nyolcvannyolc év után a tavalyi volt az első, amikor senki nem vélte látni a szörnyet. Utoljára ilyen 1925-ben fordult elő - illetve, értik, akkor pont nem fordult elő a  Loch Ness-i szörny. 

Megnyugtató magyarázattal szolgált viszont Nessie titokzatos eltűnésére Kevin Carlyon, a fehér boszorkányok gyülekezetének főpapja, aki szerint a szörnyet az utóbbi években tapaszalt kizsákmányolástól védő átok miatt nem látták tavaly. A magas egyházi méltóság ígéretet tett arra, hogy nyáron feloldja az átkot, és Nessie majd visszatér. Ilyen egyszerű a dolog. 

Nagyláb és a többiek

A Loch Ness-i szörny legendája legalább 1500 éves. Eddig több mint ezerszer vélték látni. Kutatók egy csoportja Skóciában olyan történelmi dokumentumokra talált, amelyek egy Morag nevű, Nessie-vel vélhetően rokonságban lévő teremtményt emlegettek. Nagylábbal és a jetivel együtt Nessie a kriptozoológia legnagyobb rejtélye. A szakértők és tudósok nagy része szerint a létezéséről szóló bizonyítékok nem meggyőzőek.

Rovatok