Index Vakbarát Hírportál

Agyhalott a brazil tévés operatőr

2014. február 11., kedd 11:08

Agyhalott az a tévés operatőr, akit valamilyen robbanóeszközzel találtak fejen Rio de Janeiróban a központi pályaudvarnál zajló tüntetésen, melyen a növekvő tömegközlekedési tarifák ellen tiltakoztak. A hírt kórházi források erősítették meg az AFP-nek.

Több száz ember csapott össze a rendőrséggel Brazíliában február 6-án, miután Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy 9 százalékkal emelkednek a tömegközlekedési tarifák, és egy buszjegy 3 realba (körülbelül 290 forintba) kerül ezentúl.

A tüntetés békésen kezdődött, néhány száz tüntető a Candelaria katedrális előtt gyűlt össze, Rio központjában. A zavargás helyi idő szerint este hatkor, a csúcsforgalom idején tört ki. A rendőrség az oszlatáshoz könnygázt vetett be, a tüntetők köveket és benzines palackokat dobáltak. A tévés operatőrnek ekkor sérült meg a feje.

Tavaly a korrupció és a labdarúgó-világbajnokság ellen tüntettek, abból is országos demonstráció lett. Az embereknek akkor is az emelkedő árakból és az idei világbajnokság miatti túlköltekezésből lett elegük, valamint abból, hogy nem javultak a közszolgáltatások.

Rovatok