Index Vakbarát Hírportál

Megevett egy kabátot és belehalt a jegesmedve

2014. február 11., kedd 12:16

Lenyelt egy kiskabátot, ezért pusztult el Anton, a stuttgarti állatkert jegesmedvéje, írja az MTI.

A kabátka feltehetőleg egy látogató táskájával együtt esett a 25 éves állat kifutójába. Az állatorvosi vizsgálatok szerint Antonnal súlyos bélsérülés és bélgyulladás végzett.

Az állatkert közleménye szerint az állat az elmúlt napokban különösen viselkedett, nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben vele. A vadállatok hajlamosak arra, hogy hosszú időn át eltitkolják a szenvedést és a fájdalmakat, a természetben ugyanis az ellenség a gyengeség legkisebb jelét is kihasználhatja.

A gondozók, Andreas Wössner és Jürgen Deisenhofer szerint az még nem tisztázott, miért ette meg a kabátot a medve ahelyett, hogy csak darabokra tépi, mint ahogyan ezt a legtöbb talált tárggyal teszi. "Feltehetőleg valami nagyon ínycsiklandozó dolgot talált benne, aminek nem tudott ellenállni" - vélik a szakértők.

Anton az egyetlen Stuttgartban született jegesmedve, a 2007-ben világra jött Wilbär apjaként vált híressé. Az 1989-ben Karlsruhéban született Anton 1992-ben három nőstény jegesmedvével költözött be az új stuttgarti létesítménybe. A szakértők szerint az állat még 10-15 évet élhetett volna.

Rovatok