Már duzzadt és bűzlött egy 24 éves halkonzerv, aminek norvég tulajdonosa konkrétan attól félt, hogy felrobban. A konzerv tetejét mintegy két centivel megemelte a nyomás, ezért a nyugdíjas férfi a norvég hadsereg tűzszerészeihez fordult. A férfihoz végül Svédországból érkezik segítség egy konzervhering-szakértő személyében, írja a Telegraph.
A Surströmminget rengeteg újságíró előtt fogják ártalmatlanítani. Előbb lassan csökkentik a nyomást, majd kinyitják. Ruben Madsen, a Surströmming-specialistáját a bűz sem tartja vissza attól, hogy megkóstolja a halat. „Ha abban a konzervben még van hal, akkor megeszem” – mondta Madsen, aki szerint a hering olyan, mint a bor, vagyis idővel csak érik.
A heringet egy 1990-es buli után felejtette el a ma már nyugdíjas házaspár. Aznap este két konzervnyi halat ettek meg, de mivel azzal jól laktak, a harmadikat már eldugták, és aztán hosszú időre el is felejtették.