Index Vakbarát Hírportál

A második zsiráf megúszhatja a felkoncolást

2014. február 14., péntek 00:05

Hazavinné a második, az előző hasonlóan meggyilkolni tervezett Mariust a dán állatkertből Ramzan Kadirov csecsen elnök, legalábbis ezt mondta Instagramján – írta a Guardian. Mint korábban megírtuk, a koppenhágai állatkert után most egy kisebb dán állatkertben terveznek felkoncolni egy véletlenül szintén Marius nevű zsiráfot.

Értesültem, hogy újabb zsiráfot akarnak megölni a dánok. Humanitárius okokból befogadnám a zsiráfot. Garantálnák a jó életkörülményeket számára

– írja Kadirov.

Kadirov egyébként az emberi jogokkal nem áll túl jól – többek között emberkínzással is vádolják –, de az állatokat nagyon szereti. Van egy hatalmas magánállatkertje, és az Instagramon gyakran pózol farkasokkal és egzotikusabb állatokkal.

A nyugat-dániai Jyllands Park állatkertjében két hím zsiráf van, és az egyik helyére most egy nőstényt akarnak beszerezni. Amennyiben ez összejön, a szintén Marius névre hallgató zsiráftól hely hiányában meg kellene szabadulnia az állatkertnek. Viszont mivel nehéz lenne új helyet találni neki, ez könnyen a névrokonához hasonló sorsot jelenthet a hétéves zsiráfnak.

Rovatok