Index Vakbarát Hírportál

A Biblia kígyóméreg ellen nem véd

2014. február 16., vasárnap 23:06

Meghalt egy pünkösdista lelkész a kentucky-i Middleborough-ban - írja az MTI. Jamie Cootsszal kígyómarás végzett; a rendőrfőnök elmondta, hogy a holttestére szombat este találtak rá.

Coots hitt abban, hogy a mérges kígyó marása nem árt az Isten által felkent igazhitűeknek. Ennek megfelelően többet is tartott belőlük. Bár az Egyesült Államokban a kígyótartás tiltott, a déli vidékeken még mindig nagy hagyománya van. Coots maga is harmadik generációs kígyótartó volt; remélte, hogy ezt a gyakorlatot, illetve a templomát a fiaira hagyományozhatja.

Cootsnak többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal, akiknek nem tetszett, hogy 74 kígyót tart a házában. 2013-ban felfüggesztett börtönt kapott; lebukott, miközben Tenessee-ből mérges kígyókat szállított Kentuckyba.

Nemcsak a hatóságok, a kígyók sem hagytak békét Cootsnak. Korábban egy marás miatt már elveszítette az egyik ujjának a felét. Ennek ellenére hitt a bibliai idézetnek, és amikor az orvosok a mostani esetnél meg akarták menteni, elutasította a segítségüket. Bele is halt.

Rovatok