Index Vakbarát Hírportál

Éheztethettek egy pandát, belehalt

2014. február 16., vasárnap 18:19

A kínai Csengcsou város állatkertjéből eltűnt egy panda és ez feltűnt a látogatóknak. A vendégek és riporterek rákérdeztek a dologra az állatkert vezetőségénél, akik először azt mondták, hogy az állatot pároztatásra vitték Szecsuanba, de aztán kénytelenek voltak beismerni, hogy a hétéves nőstény panda elpusztult, írja az MTI.

A pandák általában húsz évig élnek, és a kínai közösségi médiában hamar elterjedt, hogy az állatot kínozták az állatkertben. Például éheztették és akkor adtak neki enni, ha produkálta magát a látogatók előtt. Kínában 2010 óta tilos állatokkal mutatványokat végeztetni, az állatkert tagadta, hogy rosszul bántak volna a pandával.

A panda múlt héten lett rosszul, hányni kezdett és két nappal később meghalt. Megmentésére a szecsuani pandakutató központból küldött szakértő az állatot már holtan találta. Az óriáspanda a nemzetközi természetvédő szervezet (WWF) és a kínai törvények szerint is védett állat, amelyből kevesebb mint 1600 él vadon, nagyobb részük a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban.

Rovatok