Index Vakbarát Hírportál

Negyvenmilliót nyelt le egy brit férfi

2014. február 21., péntek 15:34

Letartóztattak és megröntgeneztek Ausztráliában egy brit férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott és lenyelt egy 200 ezer ausztrál dollár (40,5 millió forint) értékű rózsaszín gyémántot – írja az MTI.

A melbourne-i repülőtéren állították elő a 29 éves brit férfit, aki elismerte a lopást, és maga mondta, hogy lenyelte a ritka drágakövet.

A rendőrség pénteki közlése szerint épp egy Új-Zélandba tartó gépre akart felszállni. Megröntgenezték, a felvételek azonban egyelőre nem mutatták ki a drágakövet, újabb vizsgálatokra lesz szükség.

Az értékes, 0,31 karátos követ még szombaton lopták el egy Cairnsben lévő ékszerüzletből. Keith Bird tulajdonos szerint a tolvaj közelebbről akarta megszemlélni a nyugat-ausztráliai Argyle bányából származó gyémántot, majd kitépte az ékszerész kezéből és biciklivel elmenekült.

Bird elmondta: a rózsaszín gyémánt üzlete egyik legféltettebb értéke volt, ezért nemrég biztonságos helyre költöztették a bolt hátsó részébe. Innen hozta elő megmutatni a potenciális vevőnek mutatkozó tolvaj kérésére. A rózsaszín gyémántok általában ötvenszer értékesebbek, mint a fehér példányok.

Rovatok